Mr & Mrs on the move! 

Facebook Twitter Google Maps E-mail
Home Leerplan Hoever ben ik?

Hoever ben ik?

Wie in opleiding is voor het examen auto, kan de vorderingen tijdens de opleiding testen met behulp van een tussentijdse toets. De toets is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rij-examen en om eventuele nervositeit weg te nemen. Onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) heeft uitgewezen, dat de slaagkans door een tussentijdse toets met ongeveer twintig procent stijgt.

Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de toets hoe het met je rijvaardigheid is gesteld. Hij neemt alle examenonderdelen onder de loep en toetst volgens de officiële exameneisen. Jouw instructeur rijdt mee. De toets duurt even lang als een echt examen. Voor de auto is dat 55 minuten.

Na afloop van de toets krijg je van de examinator een adviesformulier mee. Daarop brengt de examinator per onderdeel advies uit. Je kunt aan de hand hiervan precies zien aan welke onderdelen je nog moet werken.

Zorg dat je het adviesformulier bij je hebt als je op examen gaat. Dit is vooral belangrijk als je vrijstelling hebt gekregen voor het onderdeel bijzondere verrichtingen. Daarnaast kan het adviesformulier de doorslag geven bij twijfel over de examenuitslag.

Om in aanmerking te komen voor de toets, is het raadzaam om vóór de helft van je rijopleiding in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat. Wanneer je je theorie niet op tijd hebt behaald, kan er niet op tijd een TTT worden afgenomen.  Deze vervalt dan zonder restitutie uit je pakket. Volgens de richtlijnen van het CBR is het noodzakelijk om voor je TTT in het bezit te zijn van je theoriecertificaat.

Doelgroep Leerstof Vernieuwd examen Theorie Wijze van toetsen & evalueren
Hoever ben ik? Exameneisen Leerhulpmiddelen Eindleerdoelen